Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechová bábovka s rumem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Ořechová bábovka s rumem - postup přípravy

Ochutnejte bábovku podle receptu ze stránky Andy vaří pro zdraví a už ji nikdy nebudete dělat jinak. Ořechy jí dodají výjimečnou chuť a šmrnc.

Ingredience pro:
12 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. Do další mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je s cukrem do bělavé pěny.

2. KROK

Do vyšlehané směsi nalijte olej a mléko a dobře promíchejte. Poté směs nalijte do mísy s moukou a kypřicím práškem.

3. KROK

Do těsta přisypejte mleté ořechy, přidejte citronovou kůru i trochu rumu a vymíchejte hladké těsto. Formu na bábovku vymažte tukem, vysypejte moukou a nalijte do ní připravené těsto.

4. KROK

Formu s těstem vložte do předehřáté trouby na 180 ° C a pečte ji zhruba 40 minut. Po upečení ji vyklopte z formy a nechte vychladnout. Můžete ji ozdobit rozpuštěnou čokoládou.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na její facebookové stránce Andy vaří pro zdraví.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů