Pečená jablka s ořechy a rozinkami - postup přípravy
K podzimu neodmyslitelně patří jablka připravená na spoustu různých způsobů. Pečená, uvnitř karamelizovaná jablíčka, ve kterých se snoubí chuť rozinek a ořechů s vůní másla, vás zaručeně chytí za srdce.
Ingredience
Omytá, neloupaná jablka zbavte jádřinců a vyskládejte do pekáčku vyloženého alobalem. Místo jádřince do jablka vložte lžičku másla a lžičku cukru.
Následně přidejte několik rozinek a na vrch pár ořechů. Můžete použít jakoukoliv směs ořechů, dle chuti. Doporučujeme kombinaci mandlí a kešu.
Jablka pečte 15–20 minut při 200 °C, poté teplotu snižte na 180 °C a pečte je dalších 25 minut. Upečená jablka posypejte moučkovým cukrem a podávejte ještě teplá.
Náš tip: Pečená jablka budou výborná také s kopečkem vanilkové zmrzliny anebo šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Матвей