Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená jablka s ořechy a rozinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Pečená jablka s ořechy a rozinkami - postup přípravy

K podzimu neodmyslitelně patří jablka připravená na spoustu různých způsobů. Pečená, uvnitř karamelizovaná jablíčka, ve kterých se snoubí chuť rozinek a ořechů s vůní másla, vás zaručeně chytí za srdce.

Ingredience pro:
9 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Omytá, neloupaná jablka zbavte jádřinců a vyskládejte do pekáčku vyloženého alobalem. Místo jádřince do jablka vložte lžičku másla a lžičku cukru.

2. KROK

Následně přidejte několik rozinek a na vrch pár ořechů. Můžete použít jakoukoliv směs ořechů, dle chuti. Doporučujeme kombinaci mandlí a kešu.

3. KROK

Jablka pečte 15–20 minut při 200 °C, poté teplotu snižte na 180 °C a pečte je dalších 25 minut. Upečená jablka posypejte moučkovým cukrem a podávejte ještě teplá.

4. KROK

Náš tip: Pečená jablka budou výborná také s kopečkem vanilkové zmrzliny anebo šlehačky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů