Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česnekové bramboráky plněné hermelínem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Česnekové bramboráky plněné hermelínem - postup přípravy

Křupavé bramboráky plněné hermelínem podle paní Lenky Sedláčkové jsou prý velmi návykové. Přidejte čerstvou nebo nakládanou zeleninu a za pár minut máte hotové skvělé jídlo.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Náplň a ozdoba

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Co nejlépe z nich vymačkejte veškerou šťávu. K nastrouhaným bramborám přidejte mouku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, vejce, majoránku a vše důkladně promíchejte.

2. KROK

V pánvi rozehřejte sádlo a mezitím si nakrájejte na plátky hermelín. Do rozpáleného sádla nalijte pomocí naběračky bramborové těsto a vytvořte placku. Z obou stran ji osmažte do zlatova.

3. KROK

Postup opakujte a vytvořte další placku. Na bramborák položte plátky hermelínu a přiklopte druhým bramborákem. Placky tvořte, dokud budete mít dostatek bramborového těsta a hermelínu.

4. KROK

Takto naplněné bramboráky pečte v předehřáté troubě asi 20 minut na 200 °C. Rajče a papriku omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte. Hotový bramborák rozkrojte a ozdobte zeleninou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů