Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké tvarohové rohlíčky se skořicovou náplní

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křehké tvarohové rohlíčky se skořicovou náplní - postup přípravy

Křehké tvarohové rohlíčky ocení všichni milovníci skořice a snadného pečení. Jsou elegantní a skvěle doplní každou sešlost u voňavé kávy nebo dobrého čaje.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvaroh smíchejte se změklým máslem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim směs jedlé sody a citronové šťávy. Nakonec do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto, které zakryjte a vložte na 30 minut do lednice. 

2. KROK

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte. Poté ji přidejte do směsi nadvakrát. Díky tomu se ingredience lépe propojí. 

3. KROK

Vychlazené těsto vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, který posypte cukrem a skořicí dle vlastní chuti. 

Poznámka: Těsto vyválejte do kruhového tvaru, aby se vám lépe porcovalo. 

4. KROK

Těsto nařežte na 16 stejných trojúhelníků, které zarolujte ze širší strany a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Po vychladnutí ho servírujte posypaný moučkovým cukrem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů