Křehké tvarohové rohlíčky se skořicovou náplní - postup přípravy
Křehké tvarohové rohlíčky ocení všichni milovníci skořice a snadného pečení. Jsou elegantní a skvěle doplní každou sešlost u voňavé kávy nebo dobrého čaje.
Těsto
Náplň
Na posypání
Tvaroh smíchejte se změklým máslem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim směs jedlé sody a citronové šťávy. Nakonec do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto, které zakryjte a vložte na 30 minut do lednice.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte. Poté ji přidejte do směsi nadvakrát. Díky tomu se ingredience lépe propojí.
Vychlazené těsto vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, který posypte cukrem a skořicí dle vlastní chuti.
Poznámka: Těsto vyválejte do kruhového tvaru, aby se vám lépe porcovalo.
Těsto nařežte na 16 stejných trojúhelníků, které zarolujte ze širší strany a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Po vychladnutí ho servírujte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT