Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená vepřová žebírka podle kanadského receptu

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 110 minut

Pečená vepřová žebírka podle kanadského receptu - postup přípravy

Pečená vepřová žebírka jsou skvělá. Je to oblíbená pochoutka drsných mužů, ale nepohrdnou jimi ani jemné dámy, z nichž se při ohlodávání pečených kostí stávají dravé šelmy. Šéfkuchaři i domácí přeborníci na grilování se předhánějí, kdo z nich vytvoří nejšťavnatější a nejlahodnější marinádu na žebírka, která pak upečou na grilu, anebo prostě v troubě. A my vám jeden takový recept právě nabízíme. Pochází z Kanady a figurují v něm takové věci, jako je kečup, jablka, skořice nebo česnek. Vzbudili jsme vaši zvědavost?

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Nejprve si připravte omáčku a marinádu v jednom.




Do misky dejte jablečné pyré, k němuž přidejte kečup, citronovou šťávu a cukr. Přisypejte také skořici, pepř, dvě a půl lžíce sójové omáčky a prolisujte dva stroužky česneku. Všechny ingredience vzájemně dobře promíchejte.

Vepřová žebra omyjte a osušte papírovou utěrkou. Jejich povrch dobře nasolte a napepřete a koření rukou vetřete do masa.

Připravte si pekáč a vložte do něj žebra. Potřete je ze všech stran trochou marinády a dejte na 2 hodiny chladit do lednice. Po vytažení si dejte předehřát troubu na 180 stupňů Celsia a vložte žebra zakrytá víkem či alobalem péct zhruba na hodinu, aniž byste je otvírali. Po dopečení vyjměte z trouby, žebra si odložte stranou a zbytek marinády smíchejte s výpekem ze žeber.

Rozpalte gril a vložte na něj žebra na dalších 20 minut, během kterých jejich povrch pravidelně potírejte směsí výpeku s marinádou, dokud nebudou žebírka krásně křupavá a opečená.

Pokud chcete v přípravě pokračovat v troubě, po smíchání výpeku s marinádou přidejte do směsi maličko vody, vložte žebra zpátky do pekáče, rozpalte troubu na 200 stupňů a nechte dopékat, dokud nejsou žebra zlatavá a s kůrčičkou.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů