Pečená vepřová žebírka podle kanadského receptu

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
110 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pečená vepřová žebírka podle kanadského receptu - postup přípravy

Pečená vepřová žebírka jsou skvělá. Je to oblíbená pochoutka drsných mužů, ale nepohrdnou jimi ani jemné dámy, z nichž se při ohlodávání pečených kostí stávají dravé šelmy. Šéfkuchaři i domácí přeborníci na grilování se předhánějí, kdo z nich vytvoří nejšťavnatější a nejlahodnější marinádu na žebírka, která pak upečou na grilu, anebo prostě v troubě. A my vám jeden takový recept právě nabízíme. Pochází z Kanady a figurují v něm takové věci, jako je kečup, jablka, skořice nebo česnek. Vzbudili jsme vaši zvědavost?

Návod na přípravu:

Nejprve si připravte omáčku a marinádu v jednom.




Do misky dejte jablečné pyré, k němuž přidejte kečup, citronovou šťávu a cukr. Přisypejte také skořici, pepř, dvě a půl lžíce sójové omáčky a prolisujte dva stroužky česneku. Všechny ingredience vzájemně dobře promíchejte.

Vepřová žebra omyjte a osušte papírovou utěrkou. Jejich povrch dobře nasolte a napepřete a koření rukou vetřete do masa.

Připravte si pekáč a vložte do něj žebra. Potřete je ze všech stran trochou marinády a dejte na 2 hodiny chladit do lednice. Po vytažení si dejte předehřát troubu na 180 stupňů Celsia a vložte žebra zakrytá víkem či alobalem péct zhruba na hodinu, aniž byste je otvírali. Po dopečení vyjměte z trouby, žebra si odložte stranou a zbytek marinády smíchejte s výpekem ze žeber.

Rozpalte gril a vložte na něj žebra na dalších 20 minut, během kterých jejich povrch pravidelně potírejte směsí výpeku s marinádou, dokud nebudou žebírka krásně křupavá a opečená.

Pokud chcete v přípravě pokračovat v troubě, po smíchání výpeku s marinádou přidejte do směsi maličko vody, vložte žebra zpátky do pekáče, rozpalte troubu na 200 stupňů a nechte dopékat, dokud nejsou žebra zlatavá a s kůrčičkou.

Přejeme vám dobrou chuť.

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 204 hlasů
Nahlásit chybu
143 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt