Pikantní cuketová čalamáda s kari - postup přípravy
Pikantní cuketová čalamáda je skvělým způsobem, jak zpracovat letní úrodu do voňavé a výrazně ochucené přílohy. Je vhodná k těstovinám, masu, do salátů i toastů.
Ingredience
Cukety omyjte, odřízněte z nich okraje a nakrájejte je na širší půlkolečka. Ve větším hrnci smíchejte vodu s olejem, cukrem a nadrobno nakrájenou paprikou.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Do směsi přidejte sůl se sladkým i pálivým kečupem, kari, kuličkami pepře a nakonec cukety. Směs zamíchejte a vařte 20 minut na mírném ohni.
Během vaření přidejte nadrobno nakrájený česnek, ocet a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. Poté směs odstavte z tepla a naplňte jí sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte volně vychladnout.
Pikantní cuketovou čalamádu uchovávejte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a uchovávejte ho v lednici.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit až 8 sklenic o objemu 500 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: БЛИЦ РЕЦЕПТЫ ОТ ЛЮБАНИ.