Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní cuketová čalamáda s kari

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Pikantní cuketová čalamáda s kari - postup přípravy

Pikantní cuketová čalamáda je skvělým způsobem, jak zpracovat letní úrodu do voňavé a výrazně ochucené přílohy. Je vhodná k těstovinám, masu, do salátů i toastů.

Ingredience pro:
8 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukety omyjte, odřízněte z nich okraje a nakrájejte je na širší půlkolečka. Ve větším hrnci smíchejte vodu s olejem, cukrem a nadrobno nakrájenou paprikou. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

2. KROK

Do směsi přidejte sůl se sladkým i pálivým kečupem, kari, kuličkami pepře a nakonec cukety. Směs zamíchejte a vařte 20 minut na mírném ohni.  

3. KROK

Během vaření přidejte nadrobno nakrájený česnek, ocet a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. Poté směs odstavte z tepla a naplňte jí sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte volně vychladnout. 

4. KROK

Pikantní cuketovou čalamádu uchovávejte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a uchovávejte ho v lednici.  

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit až 8 sklenic o objemu 500 ml. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů