Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotová buchta s džemem ze 7 ingrediencí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Piškotová buchta s džemem ze 7 ingrediencí - postup přípravy

Máte na něco chuť a přemýšlíte, jaký dezert byste si upekli? Jestli nechcete trávit v kuchyni hodiny, ani míchat desítky ingrediencí, máme pro vás řešení. Stačí smíchat sedm víceméně běžných věcí a vznikne pochoutka.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Vezměte si formu na pečení, nejlépe o rozměrech 8 x 26 centimetrů, o dostatečné hloubce. Pokud je silikonová a nepřilnavá, následující krok vynechte. Pokud není, vymažte ji kouskem másla a vysypte moukou, abyste zabránili připalování. Do mísy si rozklepněte dvě vajíčka a začněte s přípravou těsta. K vejcím přidejte klasický a vanilkový cukr, vezměte ruční mixér a začněte důkladně šlehat, aby se ingredience propojily.

2. KROK

Později přidejte také olej a mléko. Následně do mísy zamíří také mouka a prášek do pečiva. Do ruky vezměte znovu mixér a mixujte. Vytvořte jednotné vláčné a nadýchané těsto, které bude bez hrudek. Takto připravené těsto nalijte do vaší pečicí formy. Ale pouze cca. polovinu, druhou část upotřebíte později. S formou několikrát zaklepejte, aby se těsto dostalo do všech záhybů.

3. KROK

Vezměte meruňkový džem. V případě potřeby a chutí se dá použít jakýkoliv jiný, dle vlastních preferencí. Pomocí lžičky džem pomalu nakapávejte na vrstvu těsta ve formě. Takto do formy přendejte celý a vrstvu zalijte zbytkem připraveného těsta. Opět s formou několikrát lehce zatřeste, aby se těsto dostalo kam má.

4. KROK

Formu s moučníkem vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte po dobu asi 30 minut. Po upečení nechte chvíli chladnout a potom vyklepněte. Následně můžete udělat finální úpravu před podáváním, a to tak, že celý moučník ještě lehce potřete džemem a posypete kokosem. To ale není nezbytné a skvěle si pochutnáte i na základní verzi, bez polevy i posypky.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů