Kuskusový salát se zeleninou a bylinkami - postup přípravy
Kuskusový salát se zeleninou je lehké a svěží jídlo, ideální pro lehký oběd nebo rychlou večeři. Pochoutka se perfektně hodí také jako příloha k masovým pokrmům.
Ingredience
Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte vývar a pokračujte ve vaření další 3 minuty. Do směsi vmíchejte rajčatový protlak a po 2 minutách směs přelijte do mísy s kuskusem.
Mísu zakryjte potravinovou fólií a její obsah nechte 10–12 minut odpočívat. Salátovou okurku s paprikami nakrájejte nadrobno a zeleninu vmíchejte do kuskusu.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Směs ochuťte octem, solí, pepřem, sladkou chilli omáčkou a vmíchejte do ní nasekanou pažitku s petrželkou.
Tip: Hotový kuskusový salát servírujte samostatně nebo jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaří violoncello-Cello kocht