Piškotové kostky v čokoládě a kokosu - postup přípravy
Opravdu jednoduchým a atraktivním dezertem jsou kostky z nadýchaného piškotového těsta. To nejlepší na něm je, že ho stačí jen upéct, nakrájet a obalit.
Na těsto
Na polevu a obalování
Do mísy dejte bílky z vajec, žloutky si schovejte. Vyšlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něj cukr. Poté do něj postupně zašlehejte žloutky, vanilkový cukr, sůl, olej a nakonec mléko. Smíchejte prášek do pečiva s hladkou moukou a prosejte ho do mísy se směsi. Opatrně vše promíchejte, aby těsto zůstalo hezky nadýchané.
Formu o rozměru 33×23 centimetrů (může být i větší, pak budete mít menší kostky) vymažte máslem. Poté ji vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte piškot 25 až 30 minut. Až těsto vychladne, sundejte z něj pečicí papír, zarovnejte okraje a nožem ho nakrájejte na kostky.
Během pečení si připravte čokoládu. Do hrnce dejte máslo, mléčnou a hořkou čokoládu, cukr a mléko a zahřívejte, dokud se vše nerozpustí. Na talířek nasypejte strouhaný kokos. Připravené kostky namočte v čokoládě, poté je obalte v kokosu a nechte ztuhnout.