Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Neodolatelné kokosové řezy Raffaello s vanilkovým krémem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Neodolatelné kokosové řezy Raffaello s vanilkovým krémem - postup přípravy

Kokosové pralinky Raffaello už jsou legendou a jejich obliba v průběhu času neklesá – ba právě naopak! Pokud jste jim podlehli i vy, určitě vám uděláme radost dezertem, který je jako zhmotnění vašich snů a tužeb. Řezy, které chutnají přesně jako kuličky Raffaello. Navíc vás určitě potěší, že nejsou náročné na přípravu ani suroviny. Takže si vyhrňte rukávy, zapněte troubu a pusťte se do pečení.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vyklepněte šest vajíček a oddělte bílky od žloutků. Žloutky na chvilku odložte stranou a bílky vložte do hluboké mísy. Začněte je šlehat elektrickým šlehačem a postupně k nim přidávejte cukr. Výsledkem by měla být tuhá lesklá pěna.




Do jiné misky prosejte přes jemné sítko hladkou mouku, přidejte kokos a promíchejte. Tuto směs špachtlí zapracujte do bílkového sněhu.

Zapněte troubu na 170 °C, plech vyložte pečicím papírem a vlijte do něj bílkové těsto. Urovnejte ho do roviny a dejte ho péct asi na 20 minut (upečení zkontrolujte zapíchnutou špejlí).

Zatímco se těsto peče, připravte si krém. Smíchejte v misce žloutky s pudinkovým práškem, moučkovým cukrem a 100 mililitry mléka. Zbylé mléko vlijte do hrnce, postavte na kamna a přiveďte k varu. Když se na mléce začne tvořit pěna, vmíchejte do něj pudinkovou směs a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Pak pudink zakryjte fólií tak, aby ležela přímo na hladině (tak se nevytvoří škraloup), a nechte úplně vychladnout.

Změklé máslo vyšlehejte do pěny a přidejte k němu vychlazenou pudinkovou směs. Pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte hladkou, jemnou a nadýchanou konzistenci. Hotový krém navršte na upečený a vychlazený korpus, urovnejte ho do roviny a povrch zasypejte kokosem.

Hotový dort vložte do lednice alespoň na 3 hodiny nebo lépe přes noc a nechte proležet.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů