Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotový řez s vanilkovým krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Piškotový řez s vanilkovým krémem - postup přípravy

Piškotový řez s vanilkovým krémem je skvělý díky lehkosti a bohaté vanilkové chuti. Dezert se hodí nejen k odpolední kávě, ale také ke snídani. Milují ho dospělí i děti.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Na navlhčení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné žloutky vyšlehejte se 60 g cukru – potrvá to přibližně 5–6 minut. V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky s citronovou šťávou a 120 g cukru. Šlehejte 7–8 minut, dokud nevznikne sníh, do kterého vmíchejte směs z vaječných žloutků. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s kukuřičným škrobem a nakonec přidejte kypřicí prášek do pečiva.

Poznámka: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Těsto vylijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.

Poznámka: Pro tento recept byl použitý ráfek o rozměrech 27×18 cm. 

4. KROK

Během pečení připravte krém. V hrnci vyšlehejte vejce s 90 g cukru a poté přidejte kukuřičný škrob. Do směsi vmíchejte také vanilkovou esenci a mléko. Směs zahřívejte na středním ohni, dokud se nezačne vařit a pak ji odstavte z tepla – potrvá to 3–4 minuty. 

5. KROK

Krém přikryjte potravinovou folií a nechte ho volně vychladnout. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, položte na něj fólii tak, aby se ho přímo dotýkala. 

6. KROK

Upečený korpus vyjměte z dortového ráfku a horizontálně ho rozřízněte na dvě části. 

Poznámka: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte upečeno. Pokud se na špejli těsto uchytí, ještě chvíli pečte.

7. KROK

První část korpusu vraťte do dortového ráfku vyloženého cukrářskou fólií a navlhčete celý jeho povrch mlékem. Korpus potřete krémem a přikryjte ho druhou částí korpusu. 

8. KROK

Dezert vložte na 1 hodinu do lednice a poté ho vyndejte z dortového ráfku a servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Piškotový řez s vanilkovým krémem můžete podávat s trochou šlehačky.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Immer Appetitlich

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů