Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkové banánky z odpalovaného těsta s čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Pudinkové banánky z odpalovaného těsta s čokoládovou polevou - postup přípravy

Spousta čokolády, pudinkový krém a báječné odpalované těsto. To jsou hlavní lákadla receptu na pudinkové banánky, o který bychom se s vámi rádi podělili. Pokud hledáte ten pravý recept na domácí sladkosti, které z vás v očích vašich přátel udělají mistra cukráře, pak jste právě nalezli. Jakmile je jednou vyzkoušíte, stane se z nich stálice vaší kuchyně.

Ingredience pro:
34 porcí

Těsto

Pudinkový krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hrnce nalijte mléko a přidejte hladkou mouku, škrob, cukr a jeden vaječný žloutek. Ručně metlou nebo elektrickým šlehačem vše důkladně promíchejte. Postavte na kamna a vařte do zhoustnutí. Poté přidejte do směsi jednu polévkovou lžíci másla a vanilkový cukr a opět prošlehejte do krémové konzistence. Hrnec zakryjte pergamenovým papírem či fólií a nechte chvilku stát.

2. KROK

V rendlíku na kamnech rozpusťte kus másla, přilijte k němu vodu, přidejte špetku soli a lžičku cukru a vsypte sklenici hladké mouky. Vařečkou důkladně bez přestání míchejte, dokud nezískáte husté těsto. To chvilku na ohni smažte a třete, dokud nebude hladké a soudržné. Pak kastrůlek odstavte z kamen a těsto vyklopte do hluboké mísy. Jeden po druhém pak přidávejte tři vajíčka, přičemž každé z nich elektrickým šlehačem důkladně a bezezbytku zapracujte do těsta dřív, než přidáte další. Po přidání posledního vajíčka by se měla konzistence těsta změnit na pastovitou konzistenci.

3. KROK

Hotové těsto naplňte do zdobicího sáčku. Plech na pečení vyložte pečicím papírem a s pomocí sáčku na něj v mírných rozestupech vytlačujte proužky těsta o délce kolem pěti centimetrů. Namočte si prst a podle potřeby poupravte jejich tvar a dejte je péct ve velmi dobře předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 15 minut, aniž byste otvírali dvířka trouby. Pak snižte žár na 180 °C a ještě 10 minut dopékejte, dokud na povrchu mírně nezrůžoví. Pak banánky ihned vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.

4. KROK

Vanilkový krém vložte do cukrářského sáčku. Každý banánek nařízněte a vytlačte do něj tolik krému, kolik se do něj vejde. Na kamnech rozehřejte mléčnou čokoládu a namočte do něj jednu stranu každého naplněného banánku. Pokud chcete, můžete pak z čokolády ještě vytvořit příčné stříkance na ozdobu. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů