Plněná hovězí sekaná - postup přípravy
Sekaná pečeně a grilování. Že to nejde dohromady? Ba právě naopak! Přinášíme vám velmi originální recept na grilovanou sekanou z hovězího masa plněnou zeleninou a sýrem, kterou zveřejnili už téměř legendární američtí motorkáři BBQPitBoys na svém YouTube kanálu. A jako obvykle v jejich případě, i tentokrát je to grilování pro opravdu drsné chlapy. Přípravu však samozřejmě zvládne i žena a stejně tak si užije její báječný výsledek.
Ingredience
Návod na přípravu:
Cibuli nakrájejte na co nejjemnější kostičky. Z řapíkatého celeru odstraňte nať a zbytek řapíků nakrájejte na malé kostičky.
Plátky slaniny opečte na grilu tak, aby byla krásně zlatá a upečená, ale aby úplně neztvrdla. Když je zlatavá, sundejte ji z grilu a nakrájejte ji na kostičky.
Velké kuchyňské prkénko namočte vodou nebo pivem, aby se vám na něj nelepilo maso, a vyklopte na něj mleté hovězí maso. Rozprostřete ho po celé ploše prkénka a vytvořte z něho tenkou placku. Nejsnáze to půjde rukama. Silnější místa můžete roztlouct pěstí.
Masovou placku pak posypejte solí, pepřem a sušeným česnekem po celém jejím povrchu a natřete ji omáčkou marinara. Rovnoměrně ji pak zasypejte pokrájenou cibulí, celerem a nasekanou slaninou. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a zasypejte jím povrch náplně na mase. To pak stočte do těsného válečku, přičemž zamačkejte okraje, aby náplň nevytékala ven.
Takto připravenou sekanou vložte na mřížku grilu (případně do trouby), její povrch natřete ještě trochou omáčky marinara a na tu přilepte ještě pár plátků neogrilované slaniny, přiklopte víkem a grilujte při teplotě kolem 130 až 150 °C zhruba hodinu až hodinu a čtvrt. Pak na vrch nasypejte zbytek strouhaného sýra a ještě na chvíli přiklopte. Až se sýr rozteče, můžete slaninu sundat z grilu. Nechte sekanou ještě 10 minut odpočívat a podávejte třeba spolu s grilovanými brambory.