Pomerančová panna cotta s čokoládou - postup přípravy
Pomerančová panna cotta je luxusní čokoládový dezert s osvěžující chutí exotického ovoce. Vypadá originálně a je ideální jako sladká tečka po slavnostním jídle.
Základ
Pomerančová náplň
Zdobení
Připravte si dvě sklenky. Do každé z nich vsypte 8 g želatiny, kterou zalijte 40 ml vody. Ingredience zamíchejte a želatinu nechte bobtnat.
Mezitím v samostatné míse smíchejte kakaový prášek se 100 ml mléka a směs odložte bokem. Do rendlíku vlijte smetanu, kterou smíchejte s 250 ml mléka, hnědým cukrem a vanilkovým extraktem.
Směs v rendlíku začněte zahřívat, vmíchejte do ní sklenici se želatinou, a tu rozpusťte. Z rendlíku odeberte 150 ml smetanové směsi a odložte ji bokem. Do zbytku vmíchejte kakaovou směs, kterou nechte rozpustit.
Asi po minutě do rendlíku přidejte čokoládu a po jejím rozpuštění směs odstavte z tepla. Do malé misky položte servírovací sklenici tak, aby byla mírně nahnutá a čtvrtinu kakaové směsi do ní vlijte. Postup opakujte i u dalších sklenic.
Poznámka: V tomto receptu byly použity servírovací sklenice o objemu 225 ml.
Sklenice vložte na 1 hodinu do lednice a poté do nich rovnoměrně rozlijte smetanovou směs. Dezert opět vložte do lednice, tentokrát na 30 minut. Mezitím oloupejte pomeranče, nakrájejte je na malé kousky a smíchejte je v rendlíku s cukrem a vodou.
Jakmile se cukr rozpustí, přidejte druhou sklenici želatiny a vše vařte 5 minut. Po této době pomerančovou směs odstavte z tepla a po vychladnutí ji nalijte do pohárů. Ty vložte na další hodinu do lednice.
Tip: Pomerančovou panna cottu servírujte ozdobenou nastrouhanou bílou čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ovocná zahrada