Dýňová polévka s mrkví a bramborem

i Zdroj fotografie: Andy Březinová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Dýňová polévka s mrkví a bramborem - postup přípravy

Dýňová polévka je skvělá. Když k ní ale přidáte mrkev a brambory, jak to udělala paní Andy Březinová, která nám poskytla svůj recept, bude chutnat ještě mnohem lépe.
1. KROK

Dýni oloupejte (pokud máte odrůdu Hokaido, pak ji loupat nemusíte) a nakrájejte ji na menší kostky. Mrkev a brambory oškrábejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nasekejte ji najemno.

2. KROK

V hrnci rozehřejte kousek másla a orestujte na něm cibuli dorůžova. Přidejte k ní pokrájenou dýni, brambory a mrkev a vše společně chvilku restujte. Když mrkev získá žlutavou barvu, zalijte zeleninu kuřecím vývarem, přiveďte jej k varu a nechte bublat, dokud zelenina nezměkne a nezačne se rozpadat.

3. KROK

Přidejte sůl, pepř a kari koření a vše rozmixujte dohladka. Polévku zjemněte smetanou a kouskem másla a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 331 hlasů
Nahlásit chybu
104 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty