Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na nejlepší nakládaný hermelín

Recept na nejlepší nakládaný hermelín - postup přípravy

Sýry se dají jíst samotné, smažené či je můžete naložit. A není známější klasiky, než je nakládaný hermelín. Pokud tuto pochoutku milujete a připadá vám, že ji v restauracích neumějí udělat správně a ten kupovaný také nestojí za nic, nezoufejte. Tento recept na nejlepší nakládaný hermelín stoprocentně uspokojí vaše chuťové pohárky.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první si nachystejte samotné sýry. Je vhodné používat hermelín, který už je lehce uleželý, a tedy měkčí. Bude mnohem lépe zrát a to se pozitivně projeví jak na jeho chuti, tak i konzistenci. Každý z hermelínů si podélně rozřízněte. Na obě části následně nasypte červenou papriku, pomažte je trochou prolisovaného česneku a přidejte mezi ně pár koleček najemno nakrájené cibule. Opět je přiklopte na sebe a párátkem můžete obě části spojit, aby se nerozjížděly. Totéž udělejte se všemi sýry.




Nachystané sýry vložte do připravené sklenice optimálního objemu. K nim přidejte zbytek prolisovaného česneku, dále také bobkový list, černý pepř a také zbytek nakrájené cibule. Vše by mělo být pokud možno rovnoměrně rozloženo.

Následně můžete hermelíny a další složky zalít dostatkem oleje. Nemusí se nutně jednat o kvalitní olivový, jelikož plně postačí běžný rostlinný olej, který je používán například v teplé kuchyni. Sklenicí důkladně zatřeste, aby se olej dostal do všech míst a nevznikly zde vzduchové bubliny. Potom můžete sklenici zavřít.

Nyní už stačí nechat hermelín uležet 1–2 dny v temnu při pokojové teplotě. Potom je přesuňte do lednice, kde je můžete nechat i několik týdnů. Už po zhruba 1–2 týdnech by však jejich uložení mělo být dostatečné a vy je můžete ochutnat. Nejlépe samozřejmě s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů