Rolovaný bílý chléb

ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rolovaný bílý chléb - postup přípravy

Bílý chléb můžete mít hezky nadýchaný, pokud těsto na něj speciálně zpracujete jednoduchým rolováním. Kynout bude jen krátkou chvíli na plechu.
1. KROK

Do mísy dejte vlažnou vodu, cukr, sušené droždí a olej a zamíchejte. Poté přisypejte prosátou hladkou mouku a sůl. Obojí zamíchejte do těsta a chvíli ho ručně zpracovávejte. Poté ho vyklopte na pomoučněný vál a opět ho hněťte, dokud nebude lesklé a nelepivé. Pak ho rozdělte na dvě poloviny.

2. KROK

Z těsta udělejte rukou placku a ve třetinách ji přeložte. Pak ho srolujte. Udělejte náznak bochánku a opět srolujte. Poté ještě jednou zopakujte. Trochu těsto poválejte a spoje v případě potřeby utěsněte prsty. Vytvarujte bochánek, dejte ho na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte 15 až 30 minut kynout.

3. KROK

Těsto pomašlujte vodou, poprašte moukou a udělejte podélný zářez. Rozehřejte troubu na 200 °C a pečte asi 25 minut. Když začne kůrka hnědnout, rozprašovačem na ni nastříkejte vodu. Po upečení nechte chléb vytáhnout a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 1266 hlasů
Nahlásit chybu
142 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt