Sekaná plněná sýrem a šunkou - postup přípravy
Už vás nudí klasická sekaná? Pak si připravte velmi netradiční variaci se sýrem a šunkou. Zachutná všem strávníkům, dokonce i těm největším mlsounům! Podávat ji můžete rovněž jako sváteční pokrm.
Ingredience
Začněte tím, že si v míse promícháte mleté kuřecí a hovězí maso. Poté přidejte i jemně nasekanou cibuli, pokrájenou čerstvou petrželku, bazalku, majonézu, sůl, mletý černý pepř a vše zasypte strouhankou.
Ze všech surovin vypracujte homogenní těsto. To naneste na naolejovaný kus alobalu a vytvořte silnější plát.
Příprava náplně do sekané, její kompletace a pečení
Dále si nahrubo nastrouhejte tvrdý sýr do misky a promíchejte ho spolu s jemnými kostičkami šunky. Tuto směs pak naneste na masový plát a pomocí alobalu zarolujte. Sekanou takto pečte v hliníkové fólii při teplotě 200 °C po dobu 50 minut.
Po uplynutí této doby pokrm vyjměte, sejměte alobal a potřete sekanou grilovací omáčkou. Dopékejte v troubě dalších 10 minut při stejné teplotě.
Servírování sekané se šunkou a sýrem
Upečenou sekanou plněnou šunkou a sýrem vyjměte z trouby a ihned podávejte pokrájenou na stejně široké plátky. Hodit se jako příloha bude bramborová kaše, bramborové pyré, opečené brambory, hranolky, krokety anebo i čerstvé pečivo typu bageta, houska, rohlík a kváskový chléb. Servírovat pokrm můžete klidně i se zeleninovým salátem a nakládanou zeleninou (cibulky, řepa, okurky a podobně). Přejeme vám dobrou chuť.