Lokše s mákem a povidly

i Zdroj fotografie: Romana Važanská
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Lokše s mákem a povidly - postup přípravy

Bramborové placky mají v různých krajích různá jména, jako lokše, laty, patenty či hertepláky a jistě mnohá další. V každém případě jsou velmi lahodné a také univerzální. Vyzkoušejte je nasladko s mákem a švestkovými povidly podle receptu od paní Romany Važanské.
1. KROK

Brambory dejte den předem uvařit ve slupce doměkka a nechte je vychladnout. Na druhý den je oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte k nim sůl a hladkou mouku a vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Na pomoučněném vále zformujte z bramborového těsta váleček, který rozdělte na několik stejně velkých dílů. Každý z nich rozválejte na tenkou placku a opečte ji na rozpálené suché pánvi.

3. KROK

Po opečení placky po obou stranách potírejte rozpuštěným sádlem, z jedné strany potřete povidly, stočte do roličky a podávejte posypané směsí mletého máku a moučkového cukru.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 317 hlasů
Nahlásit chybu
59 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt