Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šlehačková roláda bez mouky

2,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Šlehačková roláda bez mouky - postup přípravy

Tento recept na šlehačkovou roládu bez mouky od paní Ivany Dunové je velmi snadný a výsledek je přitom neskutečně uspokojivý. Pokud budete mít náladu na experimentování, můžete ji ozvláštnit různým ovocem, polevami či zdobením.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do pevné pěny a v průběhu šlehání postupně přisypávejte cukr. Když získáte tuhý sníh, zašlehejte do něj žloutky a dvě lžíce kakaa. Výsledné těsto rozetřete na plech pokrytý pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 220 °C péct necelých 10 minut, dokud nezíská pevnou, ale pružnou texturu.

2. KROK

Po upečení korpus posypejte po celém povrchu vanilkovým cukrem a nechte ho vychladnout, aniž byste ho předem stáčeli. Vyšlehejte plnotučnou smetanu (pokud chcete, můžete ji trochu osladit, ale není to potřeba), korpus položte na kus alobalu a rozetřete na něj rovnoměrnou vrstvu vyšlehané šlehačky.

3. KROK

S pomocí alobalu stočte korpus do rolády, alobal zajistěte, aby se roláda nerozbalovala a vložte ji do lednice alespoň na 1 až 2 hodiny do lednice vychladit. Poté roládu už jen nakrájejte na proužky a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů