Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové větrníčky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Tvarohové větrníčky - postup přípravy

Tenké těstové taštičky plněné lahodným tvarohovým krémem. To jsou tvarohové větrníčky, které se vám dnes chystáme představit. Poslouží vám jako doplnění slavnostního stolu, ale určitě s nimi uděláte velkou parádu i jako pohoštění pro vaše přátele či kolegy. Jsou krásné na pohled, vypadají jako z dílny profesionálního cukráře a navíc jsou neuvěřitelně lahodné. A nikoho ani ve snu nenapadne, jak snadná a rychlá je jejich výroba. Pak už je to na vás: podělíte se s přítelkyněmi o recept, anebo si své tajemství ponecháte pro sebe?

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hluboké misky vyklepněte tři vajíčka a přidejte k nim 150 gramů krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšlehejte hustou krémovou hmotu.




Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte 250 gramů másla a po malých dávkách jej přilévejte do vyšlehaného vajíčka. Každou dávku másla ve vajíčku důkladně rozmíchejte.

Do samostatné misky nasypejte čtyři polévkové lžíce hladké mouky a přidejte k ní prášek do pečiva. Obě přísady spolu důkladně promíchejte a přilijte k nim 400 mililitrů smetany. Míchejte směs tak dlouho, dokud nevytvoříte homogenní, měkké a soudržné těsto. To odložte na chvíli stranou a nechte ho odpočívat, zatímco vytvoříte tvarohovou náplň.

Tvaroh vložte do mísy, vyklepněte k němu dvě vajíčka, přidejte cukr a vanilkový cukr a šlehačem vyšlehejte do hladké konzistence.

Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a válečkem ho rozválejte na tenký plát. Vykrajovátkem či skleničkou z těsta vykrojte větší kruhy, do jejichž středu vložte jednu polévkovou lžíci náplně a těsto slepte do balíčku.

Troubu zapněte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Na plech vyskládejte hotové větrníčky a jejich povrch potřete rozšlehaným vajíčkem. Pak plech vložte do trouby a zákusky pečte asi 20 minut dozlatova.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů