Smažené křupavé sýrové koule - postup přípravy
Pokud připravujete silvestrovskou party, tento recept si rozhodně zapište. Smažené křupavé sýrové koule jsou hotové za pár minut a jejich chuť je naprosto božská.
Ingredience
Samotné bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Směs jemně a opatrně promíchejte.
Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a přendejte ho do mísy se sněhem. Vše dobře promíchejte. Ruce si potřete trochou oleje a ze směsi vytvořte kuličky dle požadované velikosti.
Do talíře nasypte strouhanku a položte na ni kuličky. Poté s talířem jemně zakružte a ujistěte se, že jsou všechny koule dostatečně obalené.
Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozpálit. Poté do něj opatrně přendejte kuličky a smažte je, dokud nebudou krásně zlatavé.
Jakmile jsou kuličky hotové, vyjměte je z oleje a přendejte je na ubrousek. Poté z nich nechte okapat přebytečný olej.
Tip: Pokud nemáte pro žloutky žádné využití, připravte z nich holandskou omáčku, která sýrové koule skvěle doplní.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.