Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný kynutý koláč s masovou náplní

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Slaný kynutý koláč s masovou náplní - postup přípravy

Tento recept ocení všichni milovníci slaných dezertů a přijde vám vhod, až nebudete mít chuť na sladké. Slaný kynutý koláč je plný šťavnatého masa a výživné zeleniny.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplé mléko vyšlehejte s teplou vodou, vejcem, solí, cukrem a sušeným droždím. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte nadvakrát.

2. KROK

Do těsta zapracujte olej, zakryjte ho a nechte kynout 30 minut na teplém místě. Mezitím připravte náplň. Oloupané a nastrouhané brambory smíchejte s nadrobno nakrájeným masem a cibulí. 

3. KROK

Směs ochuťte solí, pepřem a odložte ji bokem. Vykynuté těsto rozdělte na čtyři stejné části, z nichž každou postupně vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm. 

Tip: Těsto, s kterým momentálně nepracujete, zakryjte, aby nevysychalo.

4. KROK

První plát potřete rozšlehaným vejcem v mléce a pokryjte ho čtvrtinou náplně. Tu zakryjte druhým plátem těsta, které znovu potřete vaječnou směsí a pokryjte další čtvrtinou náplně. Těsto zarolujte a zatočte do spirály ve tvaru šnečí ulity.

5. KROK

Takto připravené těsto zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 10 minut do lednice. 

Poznámka: Stejný postup opakujte také se zbytkem ingrediencí. 

6. KROK

Každý slaný kynutý koláč následně položte na plech, pokrytý pečicím papírem a přitlačením ho mírně zploštěte. Povrch těsta potřete vaječnou směsí a vidličkou na něm vytvořte ozdobné rýhy. 

7. KROK

Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 35 minut. 

Poznámka: Stejně postupujte také u pečení druhého slaného kynutého koláče. Pochoutku podávejte až poté, co vychladne. Bude lépe stravitelná.

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů