Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové karbanátky s párkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Sýrové karbanátky s párkem - postup přípravy

Nemáte času nazbyt a potřebujete připravit pro své hosty dokonalou chuťovku? Zkuste se inspirovat tímto jednoduchým, levným a lahodným receptem. Sýrové karbanátky s libovým párkem zachutnají skutečně všem přítomným. A vše zvládnete v rekordním čase, tj. zhruba do dvaceti minut.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte těstíčko na karbanátky. Párky si nakrájejte na menší kostičky a vložte do mísy. Poté si k uzenině nastrouhejte nahrubo i tvrdý sýr dle preferencí. Nyní do směsi přidejte i vejce, hladkou mouku, zakysanou smetanu a vše lžící dobře propojte, aby vám vzniklo homogenní těsto.




Nyní si z připraveného těstíčka vytvořte přiměřeně velké karbanátky a ty obalte v klasickém trojobalu. Tj. nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku, a nakonec ve strouhance. Až budete mít zpracovanou celou směs ze sýra a párků, smažte karbanátky v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Hotové kusy pokládejte na savé papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.

Usmažené karbanátky podávejte ideálně teplé, chutné jsou však i studené. Hodit se bude k této chuťovce i jakákoliv studená omáčka nebo dip ze zakysané smetany a česneku. Pokud máte rádi bylinky, je možné také přidat do těsta před smažením. Vhodná bude třeba pažitka, petrželka nebo i jemně nasekaná jarní cibulka. Milovníci pikantního mohou těstíčko dochutit ještě mletým chilli kořením. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů