Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažený bramborový snack z vařených brambor

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažený bramborový snack z vařených brambor - postup přípravy

Chystají se k vám přátelé na večerní posezení a vy nevíte, co jim připravit na zub? Chlebíčky, jednohubky nebo podobné pochutiny jsou už tolik ohrané, že nikoho nezaujmou ani nepřekvapí. Zkuste něco nového. Tento snadný recept z brambor vás dostane svou jednoduchostí a snadným provedením. Stihnete ho připravit, i když návštěva bude již za rohem.

Ingredience pro:
20 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Začněte tím, že si připravíte bramborové těsto. Dvě uvařené brambory si vidličkou rozmačkejte v dostatečně velké misce. Osolte je, opepřete, přidejte papriku a bylinky dle vaší chuti. My doporučujeme zejména čerstvou petržel, ale pokud ji zrovna nemáte po ruce, není problém použít i cokoliv jiného. Dobře zamíchejte. Poté do směsi přidejte dvě lžíce kukuřičného škrobu a umíchejte hladké těsto bez hrudek.

2. KROK

Těsto si rozdělte na několik menších kousků, z nichž vyválíte souměrné válečky. Na velikosti tolik nezáleží, spíše volte podle toho, jak velké chcete mít výsledné kousky. Vidličkou válečky lehce zmáčkněte po celé délce, aby se vytvořilo jemné vroubkování. Poté je rozkrájejte na menší kousky (asi 5 cm na délku). Vytvořené kousky dejte stranou a připravte si suroviny na obalování.

3. KROK

Do jedné mističky si rozklepněte vejce a rozšlehejte jej, do druhé nachystejte strouhanku, parmezán, sůl a bylinky dle chuti. Hotové válečky obalujte nejprve ve vejci a poté v mouce. Dávejte stranou, dokud nebudete mít všechny obalené.

4. KROK

V pánvi si rozehřejte dostatečně vysokou vrstvu oleje na smažení. Obalené kousky vkládejte do horkého oleje a smažte z obou stran. Dejte stranou okapat na ubrousek a můžete servírovat, například s nějakým chutným dipem nebo i jen tak. Uvidíte, že návštěva se bude olizovat až za ušima.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů