Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanové trubičky s višněmi a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Smetanové trubičky s višněmi a vanilkou - postup přípravy

Vyzkoušejte originální dezert, který je křupavý a vláčný zároveň. Díky náplni z višní se vám trubičky doslova rozplynou na jazyku, a navíc je upečete za pouhou půlhodinu.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Višně zasypte cukrem, zamíchejte je a odložte bokem. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu, kvásek a vanilin nebo vanilkový cukr. Poté, po částech, přimíchávejte mouku a vytvořte těsto.

Poznámka: Před použitím višně zbavte pecek.

2. KROK

Po uhnětení těsto zabalte do potravinové fólie a nechte jej 40 minut odpočívat v lednici. Zatím do višní přimíchejte bramborový škrob. 

3. KROK

Odpočinuté těsto vyndejte, odbalte a rozdělte jej na čtyři stejné části, z nichž každou vyválejte na plát o výšce přibližně 4 mm. Každý plát následně rozdělte na čtyři stejné části. Na okraj každé části vyváleného plátu dejte lžíci připravených višní a těsto zarolujte. 

4. KROK

Okraje každé ruličky zmáčknutím uzavřete tak, aby z nich náplň nevytekla. Na závěr každou trubičku s višněmi obalte v cukru a položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Trubičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.

Tip: Před podáváním nechte trubičky vychladnout. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů