Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Malinový moučník se šlehačkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Malinový moučník se šlehačkou - postup přípravy

Zajímavý malinový dezert můžete udělat z čerstvého i mraženého ovoce. Skvělou chuť mu dodává kombinace jemné bílkové krusty, ovocného krému a šlehačky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na korpus

Na sníh

Na náplň

Na šlehačku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy máslo a rozšlehejte ho. Poté do něj zašlehejte cukr, špetku soli, žloutky a nakonec vodu. Přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymíchejte těsto. To naneste na plech vyložený pečicím papírem.

2. KROK

Bílky vyšlehejte s cukrem a trochou soli do sněhu. Poté přišlehejte bramborový škrob a nakonec citronovou šťávu. Naneste na těsto na plechu. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 25 minut.

3. KROK

Nalijte asi půl litru džusu s cukrem do hrnce a ve zbytku džusu rozmíchejte vanilkové pudinky. Pak je nalijte do džusu v hrnci a za stálého míchání uvařte pudinkovou hmotu.

4. KROK

Do ní nasypejte maliny, mohou být i mražené, a nechte je v ní povolit a rozvařit. Stále míchejte. Z litru smetany ke šlehání a moučkového cukru ušlehejte šlehačku.

5. KROK

Vychladlý korpus rozkrojte na půl. Na jednu polovinu naneste malinovou hmotu a na ni šlehačku. Přikryjte druhou polovinou korpusu a posypejte moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: RIZNICA TAJNI

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů