Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatý jablečný koláč se skořicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Šťavnatý jablečný koláč se skořicí - postup přípravy

Šťavnatý jablečný koláč má křupavou kůrku a skvěle se hodí ke kávě nebo čaji ve všední den i na oslavách. Zútulněte svůj domov a provoňte ho úžasnou vůní skořice.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na vymazání plechu

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku se změklým máslem. Následně přidejte vejce, zakysanou smetanu, cukr, vše zamíchejte, přidejte kypřící prášek do pečiva a uhněťte těsto. 

Poznámka: Místo másla můžete použít margarín.

2. KROK

Z těsta vytvořte bochánek, který zabalte do potravinové fólie a nechte 1 hodinu odpočívat v lednici. Jablka oloupejte, odstraňte z nich jádřince a nastrouhejte je nahrubo. Následně je vložte do hrnce, kde je zasypte cukrem.

3. KROK

Ingredience zamíchejte a na mírném ohni obsah hrnce vařte 10 minut. Po této době přidejte k jablkům skořici, a po promíchání hrnec odstavte z tepla. 

4. KROK

Těsto odbalte z fólie a rozdělte ho na dvě části. Z první části vyválejte plát o výšce 0,5 cm a vyplňte jím plech vymazaný máslem. Na těsto rovnoměrně rozprostřete jablečnou náplň, kterou zakryjte druhou částí těsta, z které jste také vyváleli plát o výšce 0,5 cm.

5. KROK

Poznámka: Pokud trocha těsta přečnívá přes okraje plechu, pomocí nože ho odstraňte.

6. KROK

Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

Poznámka: Po upečení nechte šťavnatý jablečný koláč volně vychladnout a podávejte jej nakrájený na kousky posypané moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Domaći Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů