Rychlé dvoubarevné sušenky s vanilkou - postup přípravy
Pokud milujete pochoutky, které se rozplývají na jazyku, upečte si rychlé dvoubarevné sušenky. Jsou křehké, jejich příprava je jednoduchá a nevyjde vás na moc peněz.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s klasickými i vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mléko s olejem a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Polovinu vzniklého těsta vložte do samostatné misky a smíchejte ji s kakaem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a mouku přidejte nadvakrát.
Do světlého těsta zapracujte lžíci mouky a rozdělte ho na 3 stejné části, z kterých vytvořte stejně dlouhé válečky o šířce 1,5 cm.
Poznámka: Stejně postupujte i u kakaového těsta.
Světlý váleček motáním propojte s tmavým válečkem, čímž vytvoříte dvoubarevnou spirálu, kterou rozdělte na kousky o délce 5 cm. Ty položte na plech, pokrytý pečicím papírem a stejně zpracujte i zbytek válečků.
Kousky těsta pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Rychlé dvoubarevné sušenky servírujte vychladlé. Díky tomu budou lépe stravitelné.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili