Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strouhaný koláč s rybízem a jemným krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 67 minut

Strouhaný koláč s rybízem a jemným krémem - postup přípravy

Pokud máte chuť na osvěžující dezert, vyzkoušejte tento recept na strouhaný koláč s rybízem. Můžete ho servírovat na rodinných oslavách nebo při letních posezeních.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem, do hladka. Do směsi vešlehejte vejce, a jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim kypřicí prášek do pečiva s kakaem. 

2. KROK

Do těsta vmíchejte mouku a uhněťte těsto, které rozdělte na 3 stejné části. Každou z nich zabalte do zvláštní potravinové fólie a těsto vložte do mrazáku na 30 minut.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte. 

3. KROK

Zatím smíchejte kukuřičný škrob s vodou a tekutinu odložte bokem. Mražený rybíz vložte do hrnce, zasypte ho cukrem a přihřívejte ho 3–4 minuty. Poté, co rybíz rozmrzne a cukr se rozpustí, zalijte ovoce škrobovou tekutinou. 

4. KROK

Pokračujte ve vaření další 2–3 minuty, dokud směs nezhoustne. Poté připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte s cukrem a vejcem do hladka. Do krému poté vmíchejte změklé máslo s kukuřičným škrobem.

Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém. 

5. KROK

První část těsta nastrouhejte nahrubo a rozprostřete ji do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Těsto pokryjte polovinou množství krému, který posypte polovinou množství rybízové náplně. 

6. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete třetí částí nastrouhaného těsta.

7. KROK

Strouhaný koláč s rybízem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. 

Tip: Dezert nechte po upečení vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Przepisy są łatwe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů