Strouhaný koláč s rybízem a jemným krémem - postup přípravy
Pokud máte chuť na osvěžující dezert, vyzkoušejte tento recept na strouhaný koláč s rybízem. Můžete ho servírovat na rodinných oslavách nebo při letních posezeních.
Těsto
Náplň
Krém
Nejprve připravte těsto. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem, do hladka. Do směsi vešlehejte vejce, a jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim kypřicí prášek do pečiva s kakaem.
Do těsta vmíchejte mouku a uhněťte těsto, které rozdělte na 3 stejné části. Každou z nich zabalte do zvláštní potravinové fólie a těsto vložte do mrazáku na 30 minut.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte.
Zatím smíchejte kukuřičný škrob s vodou a tekutinu odložte bokem. Mražený rybíz vložte do hrnce, zasypte ho cukrem a přihřívejte ho 3–4 minuty. Poté, co rybíz rozmrzne a cukr se rozpustí, zalijte ovoce škrobovou tekutinou.
Pokračujte ve vaření další 2–3 minuty, dokud směs nezhoustne. Poté připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte s cukrem a vejcem do hladka. Do krému poté vmíchejte změklé máslo s kukuřičným škrobem.
Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém.
První část těsta nastrouhejte nahrubo a rozprostřete ji do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Těsto pokryjte polovinou množství krému, který posypte polovinou množství rybízové náplně.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete třetí částí nastrouhaného těsta.
Strouhaný koláč s rybízem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut.
Tip: Dezert nechte po upečení vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy są łatwe