Dubajská čokoláda s pistáciovým krémem - postup přípravy
V případě, že chcete na své blízké udělat dojem, nabídněte jim dubajskou čokoládu s pistáciovým krémem, kterou v obchodě nenajdou. Obsahuje 3 druhy čokolády.
Ingredience
Zdobení
Kataifi nudle nakrájejte na menší kousky, které vložte do pánve s rozpuštěným máslem. Nudle smažte 3–4 minuty, dokud nezhnědnou a poté je přendejte do mísy.
Nudle smíchejte s pistáciovým krémem a nechte je volně vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou a mléčnou čokoládu a v samostatné misce rozpusťte Ruby čokoládu.
Ruby čokoládou polijte na několika místech formu na čokoládu, kterou nastříkejte jedlými třpytkami. Formu vložte na pár minut do lednice, dokud čokoláda neztuhne.
Tip: Při zdobení se nechte inspirovat postupem níže ve videu.
Formu poté potřete směsí hořké a mléčné čokolády a znovu ji vložte do lednice, dokud nebude čokoláda tvrdá. Poté čokoládu pokryjte Kataifi nudlemi, které zarovnejte dohladka a pokryjte další vrstvou tmavé čokolády.
Čokoládu vložte do lednice asi na 30 minut a následně ji z formy vyjměte.
Tip: Čokoládu uchovávejte v lednici a vyjměte ji 30 minut před podáváním.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: JamilaCuisine