Těstoviny s cuketovou omáčkou a balkánským sýrem - postup přípravy
Cuketa a zase cuketa. Nejlahodnější a nejvariabilnější druh zeleniny, který spatřil světlo světa, je ideální i pro přípravu omáček na těstoviny, jako je ta s balkánským sýrem podle receptu od paní Hany Petrášové.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Salám nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli v pánvi či hrnci orestujte na troše oleje dorůžova. Přidejte uzeninu a pokračujte v restování.
Cuketu a rajčata omyjte a osušte. Cuketu zbavte obou špiček a nakrájejte ji na středně velké kostky. Rajčata, pokud chcete, spařte a sloupněte, anebo je nechte ve slupce a nakrájejte je na drobné kostičky. Oba druhy zeleniny přidejte do pánve k opečené cibuli a uzenině, vše podle chuti osolte a opepřete, přidejte hojnou dávku čerstvého tymiánu a bez pokličky vše nechte asi 10 minut vařit.
Nakonec do omáčky rozdrobte balkánský sýr, nechte ještě chvilku provařit a podávejte s uvařenými těstovinami.