Roláda Ferrero Rocher

ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Roláda Ferrero Rocher - postup přípravy

Exkluzivní nepečená roláda ve stylu Ferrero Rocher je plná čokoládové chuti a oříšků. Její výroba je přitom nesmírně jednoduchá a výsledek úžasný.
1. KROK

Sušenky na korpus rozdrťte úplně najemno. Můžete na to použít i mixér. Do mixéru dejte lískové ořechy a umixujte je najemno, případně použijte již mleté kupované. Sušenky a ořechy poté dejte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo a kakao a rukou vypracujte těsto. Na stůl rozložte potravinářskou fólii, dejte na něj těsto a vytvarujte ho do tvaru obdélníku o tloušťce asi 3 až 4 milimetry a dobře uplácejte.

2. KROK

Smetanu ke šlehání vyšlehejte do šlehačky. Přidejte k ní cukr, rozpuštěnou čokoládu a prošlehejte. Pak přilijte kysanou smetanu a opět prošlehejte. Přidejte celé pražené a oloupané lískové ořechy, 200 g rozdrcených sušenek (či oplatků) a zamíchejte. Směs naneste na korpus rolády. Pak ji za pomoci fólie srolujte, zabalte ji do ní a dejte dezert na půl hodiny ztuhnout do ledničky.

3. KROK

Poté na vršek rolády naneste rozpuštěnou čokoládu, kterou ozdobte po celé ploše nasekanými lískovými ořechy. Nechte dezert ztuhnout a servírujte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 735 hlasů
Nahlásit chybu
143 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt