Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové buchty bez kynutí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Tvarohové buchty bez kynutí - postup přípravy

Pokud jste dostali chuť na čerstvě upečené buchty, ale kynuté těsto je váš nepřítel, připravte si tyto jednoduché tvarohové buchtičky, které jsou hotové raz dva i bez zdlouhavého kynutí.

Ingredience pro:
16 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Ve větší míse smíchejte obě vejce, cukr krystal, vanilkový cukr a špetku soli. Metličkou mírně vyšlehejte, aby se na povrchu vytvořila pěna. Po lžičkách přidejte měkký tvaroh a rozmačkejte vidličkou. Pak rozšlehejte tyčovým mixérem, aby v těstu nebyly žádné hrudky a vše se důkladně spojilo. Do těsta přidejte olej a promíchejte. Nakonec přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Vznikne husté těsto, které budete muset v závěru zpracovat rukama. Hněťte tak dlouho, dokud nebude těsto hladké a nelepivé.

2. KROK

Rozdělte na osm stejných dílů a každý z nich ještě rozdělte na polovinu. Vál nebo jinou pracovní podložku lehce podsypte moukou a vyklopte na ni jeden díl těsta. Z těsta vyválejte malou a hladkou kuličku bez záhybů. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

3. KROK

Myslete na to, že díky pečicímu prášku bulky vyskočí, musí tedy kolem sebe mít dostatek místa. Potřete je rozšlehaným žloutkem, aby se po upečení leskly. Pečte v troubě rozehřáté na 200 °C do té doby, než se bulky propečou a na povrchu zezlátnou. Po vytažení z trouby je poprašte moučkovým cukrem.

4. KROK

Sladké tvarohové bulky zcela nahradí klasické buchty, jejich příprava je ale podstatně rychlejší, jelikož nemusíte čekat na vykynutí těsta. Jsou ideální k snídani nebo odpolední svačině, například k čaji. Můžete je podélně rozříznout a namazat marmeládou, medem nebo čokoládovou pomazánkou, skvěle ale chutnají i samotné.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů