Zapečené brambory s vepřovou kýtou, žampiony a rajčetem

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
75 minut
ČAS VAŘENÍ
50 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zapečené brambory s vepřovou kýtou, žampiony a rajčetem - postup přípravy

Oběd či večeře z jednoho pekáčku dostává nový rozměr. Pořádný kus vepřového masa se žampiony doplněný o čerstvé rajče, zakysanou smetanu a lahodný strouhaný sýr potěší i toho nejnáročnějšího jedlíka a stane se oblíbenou stálicí vašeho rodinného jídelníčku.

Připravte si osm silných plátků z vepřové kýty. Rozložte je na prkénko, zakryjte igelitovou fólií a paličkou je po obou stranách rozklepejte na tenké řízky. Po obou stranách je osolte a okořeňte půl lžičkou červené papriky, půl lžičkou mletého černého pepře a stejným množstvím sušených italských bylinek. Koření pak rukou důkladně vetřete do celé plochy masa.




Nakořeněné steaky seskládejte na sebe, zakryjte je potravinářskou fólií a nechte chvíli při pokojové teplotě marinovat.

Oloupejte cibuli, rozkrojte ji na poloviny a ty pokrájejte na měsíčky.

Připravte si šest žampionů, v případě potřeby je očistěte a nakrájejte je na tenké plátky.

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a lehce orestujte cibulku, dokud nezesklovatí. Pak ji vyjměte z pánve, v případě potřeby přidejte ještě trochu oleje a opečte také pokrájené žampiony. Když zezlátnou, rovněž je odstavte z kamen.

Oloupejte čtyři brambory a nakrájejte je na tenké kulaté plátky. Vložte je do hluboké mísy a přidejte k nim půl lžičky soli, červené papriky a černého pepře, přidejte tři lžíce oleje a promíchejte, aby se všechny brambory obalily kořením.

Připravte si širší pekáček, vymažte ho olejem a vyskládejte do něj kořeněné plátky masa. To na povrchu potřete asi dvěma lžícemi rajčatové pasty, na ni rozprostřete osmahnutou cibuli a poté žampiony. Na houbovou vrstvu vyrovnejte kořeněné brambory.

Umyjte a osušte rajče a pokrájejte ho na kolečka, která vyskládejte na povrch brambor a polijte je dvěma lžícemi zakysané smetany, kterou rozetřete po celém povrchu rajčat i brambor.

Takto připravený pekáček zakryjte pečicím papírem, který předem namočte ve vodě, překryjte ho alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C péct kolem 45 až 50 minut.

Nastrouhejte sýr na jemném struhadle. Po uplynutí doby pečení sejměte fólii a pergamen, zasypejte sýrem celý obsah pekáčku a vložte zapéct na dalších 5 minut. Nakonec zasypejte čerstvou pažitkou a ihned podávejte.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 411 hlasů
Nahlásit chybu
142 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt