Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné tvarohové buchty

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 210 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Lahodné tvarohové buchty - postup přípravy

Domácí dezert by měl být vždy jednoduchý, nadýchaný, měkký, zlatý a příjemně vypadající. Domácí buchty jsou pro tyto účely naprosto ideální a můžete si je dát nejen ke snídani, ale také sladké večeři.

Ingredience pro:
15 porcí

Těsto

Náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Rozpusťte droždí v teplém mléce. Promíchejte. Přidejte 1 sklenici mouky z celkového množství a promíchejte. Směs zakryjte fólií a nechte 15 minut stát.




V jiné misce smíchejte vejce s cukrem, rozpuštěným máslem, špetkou soli a smetanou. Promíchejte. Nyní můžete přidat první směs do druhé a přidat polovinu mouky. Promíchejte. Přidejte druhou polovinu mouky a olej a začněte s hnětením.

Dejte těsto na pracovní plochu a pokračujte v hnětení dalších 5 – 10 minut, dokud nebude těsto měkké, hladké a nelepivé. Dejte ho do misky, pomažte olejem, zakryjte a nechte hodinu kynout. Mezitím připravte náplň. Do misky dejte tvaroh, žloutek, cukr, rozpuštěné máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Dobře promíchejte, přidejte rozinky a znovu promíchejte. Těsto promíchejte a vraťte do misky na další hodinu, aby dále kynulo.

Za hodinu ho vyndejte, rozdělte na 15 stejných částí a udělejte z nich malé placičky. Do středu každé z nich dejte lžíci náplně.

Nejprve přeložte boky, potom spodní a horní část. Získáte čtverec.

Získané buchty dejte na plech vyložený pečicím papírem, aby se nedotýkaly. Zakryjte utěrkou na 20 minut.

Mezitím připravte drobenku z mouky, másla a cukru. Buchty potřete rozšlehaným vejcem a posypejte drobenkou.

Pečte na 180 stupňů po dobu 25 – 30 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů