Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové řezy s čokoládovou polevou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Tvarohové řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy

Až vás bude honit chuť na sladké, upečte si tyto pohledné a chutné tvarohové řezy podle receptu paní Dagmar Kazdové. Jsou neskutečně jemné a zvládne je levou zadní připravit i začátečník.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Zapněte troubu, aby se předehřála na 180 až 200 °C, a připravte těsto. V míse smíchejte vejce, cukr, olej a 1 hrnek mléka do hladké směsi. K té pak přisypejte prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec prosejte dva hrnky hladké mouky. Vypracujte hladké a polotekuté těsto. Polovinu těsta vlijte do plechu vytřeného máslem a vysypaného moukou, anebo vyloženého pečicím papírem. Ke druhé polovině těsta přidejte kávu, kakao a 3 lžíce mléka, dobře promíchejte a nalijte ho na světlé těsto v plechu. Korpus vložte do trouby a pečte ho asi 15 až 20 minut.

2. KROK

Na krém podle návodu připravte pudink z mléka a pudinkového prášku. Pudink za stálého míchání vařte, dokud nezíská velmi hustou konzistenci, a odstavte ho z ohně. Do horkého pudinku ihned zašlehejte máslo a hned po něm dva tvarohy, rum a cukr. Krém vyšlehejte dohladka.

3. KROK

Upečené těsto nechte úplně vychladnout. Poté na něj naneste ještě teplý pudinkový krém, který uhlaďte do roviny a nechte ztuhnout. Nakonec ve vodní lázni připravte polevu z rozpuštěné čokolády a zakysané smetany, z nichž vymíchejte hladkou směs. Tu pak rozetřete na povrch dortu, vytvořte na ní vidličkou nebo speciální cukrářskou kartou ozdobné vlnkování a případně ji posypejte cukrářským zdobením. Hotový dezert vložte do lednice vychladit a ztuhnout. Pak už jen nakrájejte na porce a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů