Vepřový plátek s hráškem a mrkví - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte tyto vepřové plátky s hráškem a mrkví, podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.
Ingredience
Vepřovou pečeni nakrájejte na plátky, pomocí paličky na maso ji před sáček nebo potravinářskou fólii naklepejte a poté ji z obou stran osolte a opepřete.
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a poté ji orestujte na oleji. Jakmile bude lehce zlatavá, přidejte na maso a nechte ho zatáhnout z obou stran.
K masu přidejte sladkou mletou papriku, nové koření, mletý kmín a bobkový list. Vše zalijte vodou, promíchejte a maso nechte dusit pod poklicí 45 minut. V případě nutnosti maso opakovaně podlijte vodou.
K masu přidejte mraženou zeleninu a vařte ji 5 minut. Poté z hrnce vyjměte maso a zeleninu zalijte smetanou. Tu nechte přivést k varu.
Mezitím si do nádoby nasypte mouku, přilijte k ní vodu a promíchejte ji. Omáčku směsí zahustěte dle vlastní preference. Poté ji nechte provařit po dobu 10 minut.
Maso vraťte zpět do hrnce a nechte ho prohřát. Následně ho spolu s omáčkou můžete servírovat, například s houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou