Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bůčková roláda s adžikou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 180 minut

Bůčková roláda s adžikou - postup přípravy

V případě, že chystáte slavnostní pohoštění, překvapte své hosty jednoduchou bůčkovou roládou se zajímavým gruzínským kořením adžika. Roládu můžete podávat jako součást slavnostních mís nebo jejími plátky ozdobit slavnostní chlebíčky.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Italské bylinky, sůl, pepř, cukr, muškátový oříšek, rozdrcený bobkový list a adžiku smíchejte dohromady a do směsi přimíchejte také prolisované stroužky česneku.

2. KROK

Maso rozložte a hojně ho potřete připravenou směsí z obou stran. Maso následně vložte do sáčku, který nezavírejte. Maso vložte do lednice a nechte ho odpočívat 4 dny. 

Poznámka: Sáček nezavírejte z toho důvodu, aby se k masu mohl dostat kyslík.

3. KROK

Po 4 dnech maso vyjměte z lednice, srolujte ho a svažte ho provázkem. Poté maso vložte do předehřáté trouby a pečte na 100 °C po dobu 3 hodin.

4. KROK

Před podáváním nechte bůčkovou roládu vychladnout. Na rozdíl od jiných masových pokrmů chutná tato pochoutka lépe vychlazená.

Tip: Pokud budete roládu podávat k obědu, můžete jako přílohu zvolit bramborovou kaši s pažitkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů