Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená bramborová roláda s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečená bramborová roláda s mletým masem - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům mletého masa, jistě oceníte tento recept na úžasnou zapečenou bramborovou roládu s mletým masem. Je šťavnatá a plná bohatých chutí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Na posypání

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Připravte si plech, který pokryjte pečicím papírem. Po celé ploše rozprostřete nahrubo nastrouhanou Mozzarellu, kterou pokryjte tenkými plátky oloupaných brambor. Ty polijte trochou oleje a posypte solí. 

2. KROK

Brambory se sýrem vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je přibližně 20 minut, dozlatova. Mezitím pokračujte s přípravou náplně. 

3. KROK

V pánvi s rozpáleným olejem smažte mleté maso 10 minut, za občasného míchání. Poté k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, papriku a směs ochuťte mletou sladkou paprikou, oreganem, solí a pepřem. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.

4. KROK

Ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení dalších 10 minut. Po této době k masu přidejte nasekanou petrželku s koprem a vše zalijte rajčatovou šťávou. 

5. KROK

Pánev odstavte z tepla a do směsi vmíchejte vejce. Poté ji rozprostřete na upečené brambory, pokrm posypte nastrouhanou Mozzarellou a pokrm zarolujte. 

6. KROK

Zapečenou bramborovou roládu obraťte na plechu spojem dolů a posypte ji nastrouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Pokrm vraťte do trouby a pokračujte v pečení dalších 10 minut při 180 °C. 

7. KROK

Roládu z brambor a mletého masa ozdobte nakrájenou jarní cibulkou a servírujte ji nakrájenou na kousky. 

Tip: K roládě můžete podávat osvěžující zeleninový salát.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Ames’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů