Zapečená bramborová roláda s mletým masem - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům mletého masa, jistě oceníte tento recept na úžasnou zapečenou bramborovou roládu s mletým masem. Je šťavnatá a plná bohatých chutí.
Základ
Náplň
Na posypání
Zdobení
Připravte si plech, který pokryjte pečicím papírem. Po celé ploše rozprostřete nahrubo nastrouhanou Mozzarellu, kterou pokryjte tenkými plátky oloupaných brambor. Ty polijte trochou oleje a posypte solí.
Brambory se sýrem vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je přibližně 20 minut, dozlatova. Mezitím pokračujte s přípravou náplně.
V pánvi s rozpáleným olejem smažte mleté maso 10 minut, za občasného míchání. Poté k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, papriku a směs ochuťte mletou sladkou paprikou, oreganem, solí a pepřem.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení dalších 10 minut. Po této době k masu přidejte nasekanou petrželku s koprem a vše zalijte rajčatovou šťávou.
Pánev odstavte z tepla a do směsi vmíchejte vejce. Poté ji rozprostřete na upečené brambory, pokrm posypte nastrouhanou Mozzarellou a pokrm zarolujte.
Zapečenou bramborovou roládu obraťte na plechu spojem dolů a posypte ji nastrouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Pokrm vraťte do trouby a pokračujte v pečení dalších 10 minut při 180 °C.
Roládu z brambor a mletého masa ozdobte nakrájenou jarní cibulkou a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Tip: K roládě můžete podávat osvěžující zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ames’s Kitchen