Kokosový chlebíček s vanilkou a citronem - postup přípravy
Připravte si originální dezert s exotickou chutí a nadýchanou strukturou. Kokosový chlebíček je rychlý, snadný, provoní vaši domácnost a doslova se rozplyne na jazyku.
Těsto
Na posypání
Změklé máslo vyšlehejte se solí, klasickým i vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte vejce, jedno po druhém.
Tip: Místo vanilkového cukru můžete použít vanilkový extrakt.
Do vzniklé hmoty vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, citronovou šťávou a citronovou kůrou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Nakonec přidejte strouhaný kokos a těsto vložte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Kokosový chlebíček pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 45 minut.
Po vychladnutí pochoutku podávejte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vařte doma