Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené kuřecí závitky s bylinkovým sýrem a salátem z čínského zelí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zapečené kuřecí závitky s bylinkovým sýrem a salátem z čínského zelí - postup přípravy

V tomto receptu si ukážeme, jak snadno a s několika nenáročnými surovinami lze proměnit obyčejná kuřecí prsíčka v delikatesu hodnou lepších restaurací. Spolu se zeleninovým salátem z čínského zelí, okurky a ředkviček pak získáte dietní a zdravou dobrotu.

Ingredience pro:
1 porce

Kuřecí roládky s bylinkovým sýrem

Salát z čínského zelí

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte napůl, čímž vám vznikne 8 tenčích plátků, které po obou stranách osolte a opepřete. Překryjte je fólií a válečkem je jemně naklepejte.

Do misky vložte tři lžíce majonézy, půl lžíce hořčice a obojí dobře promíchejte. Sýr nastrouhejte nahrubo a nakrájejte petrželku, obojí smíchejte v jedné misce a prolisujte k této směsi jeden nebo dva stroužky česneku.

2. KROK

Každý naklepaný plátek masa potřete trochou směsi majonézy s hořčicí, přidejte jednu či dvě lžičky sýrové směsi a plátek stočte do roládky. Tímto způsobem zpracujte všechny ostatní kousky masa.

3. KROK

Pekáč vymažte rostlinným olejem a vyskládejte do něj připravené kuřecí závitky. Jejich povrch potřete zbylou majonézovou směsí a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 30 minut. Po uplynutí této doby posypejte závitky zbylým sýrem s petrželkou a vraťte pekáč zpátky do trouby na dalších 5 minut dopéct, aby se sýr roztekl a trochu očervenal.

4. KROK

Mezitím nakrájejte tři listy čínského zelí na nudličky, okurku rozkrájejte na malé kostky a ředkvičky rozkrájejte na jemné proužky. Všechnu zeleninu vsypte do mísy a přihoďte k ní jemně nasekanou petrželku a jarní cibulku. Do salátové mísy přidejte dvě lžíce majonézy, vše podle chuti osolte a opepřete a důkladně promíchejte.

5. KROK

Zapečená prsíčka servírujte spolu s hromádkou čerstvého salátu z čínského zelí a případně s vařeným či šťouchaným bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovými hranolky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů