Zapékané chlebíčky z listového těsta - postup přípravy
Skvělým nápadem na dobrou svačinu nebo občerstvení na party mohou být zapékané chlebíčky z listového těsta. Jsou jednoduché na přípravu a chutí připomínají pizzu.
Ingredience
Pokud máte nerozválené listové těsto, rozválejte ho na obdélník, případně použijte kupovaný plát, a nakrájejte jej na menší obdélníčky o rozměrech zhruba 10×5 centimetrů.
Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte vejce a povrch těsta jím potřete. Pak na každý kus těsta dejte trochu kečupu a rozetřete ho.
Poté na ně postupně dejte na kostičky nakrájený měkký salám, nakrájený tvrdý salám či klobásu, na kostičky pokrájenou kyselou okurku a rajče. Vše zakápněte trochou majonézy a posypejte strouhaným sýrem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte chlebíčky zhruba 20 minut.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.