Zelný salát s paprikou a octovou zálivkou - postup přípravy
Pokud patříte mezi milovníky zeleninového salátu, se kterým se můžete setkat v čínských restauracích, máme pro vás dobrou zprávu. Teď si ho můžete připravit sami doma, a to velmi jednoduše.
Základ
Zálivka
Hlávkové zelí omyjte a nastrouhejte nahrubo do mísy. Oloupejte a na proužky nakrájejte cibuli, kterou přidejte do mísy se zelím. Nyní oloupejte a nastrouhejte nahrubo mrkev, kterou vmíchejte k ingrediencím.
Tip: Zelí zbavte před jeho zpracováním nevzhledných povrchových listů.
Papriku omyjte, odstraňte z ní semeník a nakrájejte ji na drobné kousky, které přimíchejte k surovinám v míse. Nyní si připravte zálivku. Vodu vlijte do hrnce a smíchejte ji s cukrem, jablečným octem, solí a olivovým olejem. Tekutinu vařte přibližně 2 minuty a poté ji nechte vychladnout.
Po vychladnutí zálivku vlijte do mísy se zeleninou, všechny ingredience důkladně zamíchejte a můžete podávat.
Tip: Zelný salát s paprikou můžete servírovat jako zdravou svačinku, ale také jako přílohu k hlavnímu chodu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Pani M – sałatki i surówki