Zelný salát s tuňákem

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
0 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zelný salát s tuňákem - postup přípravy

Lahodně křupavý, šťavnatý a jemně pikantní salát z čerstvého hlávkového zelí, mrkve, cibule a tuňáka ocení všichni, a to jak milovníci zdravého stravování, tak i ti, kteří mu jinak nijak zvlášť neholdují. Chutná famózně.
1. KROK

Čtvrtku hlávkového zelí nakrouhejte na tenké nudličky (skvěle vám v tom pomůže obyčejná škrabka). Jednu velkou mrkev nastrouhejte nahrubo a očištěnou červenou cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka. Všechny druhy zeleniny spolu smíchejte v jedné míse. Přidejte k nim slitého tuňáka z plechovky a nadrobno nasekaný kopr.

2. KROK

Do vedlejší misky vymačkejte šťávu z poloviny citrónu a smíchejte ji se lžičkou plnotučné hořčice a bílým jogurtem nebo majonézou. Přilijte trochu olivového oleje a vše promíchejte do homogenní konzistence.

3. KROK

Hotovou zálivku nalijte do mísy k nakrájené zelenině a salát důkladně promíchejte, aby se všechna zelenina úplně obalila zálivkou. Hotový salát podávejte buďto samostatně, anebo jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 143 hlasů
Nahlásit chybu
120 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt