Židovská pomazánka s vejcem a sýrem - postup přípravy
Příprava svěží židovské pomazánky je rychlá a velmi jednoduchá. Můžete ji servírovat nejen na oblíbeném pečivu, ale také jako náplň do sendvičů nebo jako salát.
Ingredience
Tavený sýr vložte před strouháním na 15–20 minut do lednice. Poté ho nastrouhejte nahrubo a ve větší míse ho smíchejte s nastrouhaným vejcem a nastrouhanou uvařenou mrkví. Do mísy přidejte také najemno nastrouhaný česnek.
Tip: Česnek můžete do směsi také prolisovat. Vejce vařte 10 minut a mrkev přibližně 20 minut, doměkka.
Ke směsi vsypte nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a ingredience smíchejte společně s majonézou. Směs na závěr dochuťte solí a pepřem.
Poznámka: Množství majonézy můžete upravit dle vlastních preferencí týkajících se struktury pomazánky.
Židovskou pomazánku servírujte s oblíbeným pečivem. Můžete ji ale také podávat jako druh salátu k masu.
Tip: Milovníci zeleniny mohou pomazánku podávat na plátcích rajčat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: У тети Сони