Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Židovská pomazánka s vejcem a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Židovská pomazánka s vejcem a sýrem - postup přípravy

Příprava svěží židovské pomazánky je rychlá a velmi jednoduchá. Můžete ji servírovat nejen na oblíbeném pečivu, ale také jako náplň do sendvičů nebo jako salát.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tavený sýr vložte před strouháním na 15–20 minut do lednice. Poté ho nastrouhejte nahrubo a ve větší míse ho smíchejte s nastrouhaným vejcem a nastrouhanou uvařenou mrkví. Do mísy přidejte také najemno nastrouhaný česnek. 

2. KROK

Tip: Česnek můžete do směsi také prolisovat. Vejce vařte 10 minut a mrkev přibližně 20 minut, doměkka.

3. KROK

Ke směsi vsypte nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a ingredience smíchejte společně s majonézou. Směs na závěr dochuťte solí a pepřem. 

Poznámka: Množství majonézy můžete upravit dle vlastních preferencí týkajících se  struktury pomazánky. 

4. KROK

Židovskou pomazánku servírujte s oblíbeným pečivem. Můžete ji ale také podávat jako druh salátu k masu. 

Tip: Milovníci zeleniny mohou pomazánku podávat na plátcích rajčat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: У тети Сони

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů