Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomazánka z avokáda s česnekem a citronovou šťávou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut

Pomazánka z avokáda s česnekem a citronovou šťávou - postup přípravy

Připravte si osvěžující pomazánku z avokáda, která se vyznačuje jemnou chutí, která doslova pohladí vaše chuťové pohárky. Můžete ji podávat ke snídani, svačině, k večeři, ale také ji namazat na jednohubky.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Varianta č. 1

Varianta č. 2

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Avokádo rozřízněte na půl a vyjměte z něj pecku a vydlabejte obsah ze slupky, který rozmačkejte v míse pomocí vidličky. 

Poznámka: Aby byla pomazánka chutná, je nutné, aby bylo avokádo opravdu zralé.

2. KROK

Do směsi vmíchejte sůl, prolisovaný česnek a ochuťte ji několika kapkami z plátku citronu. 

Poznámka: Kolik citronové šťávy použijete, závisí na vašich chuťových preferencích.

3. KROK

Hotovou pomazánku podávejte na křupavém pečivu dle vlastní libosti. 

Tip: Chcete-li, můžete do pomazánky z avokáda přidat jedno vejce a ⅓ lžičky papriky. Další variantou je, že pomazánku smícháte s vejcem a polovinou konzervy tuňáka.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Tanya Shpilko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů