7 ověřených receptů, jak zavařit jahody na zimu

Zavařování jahod je výhodné. Prodlouží jejich trvanlivost, uchová chuť a výživové hodnoty a můžete je použít kdykoliv to budete potřebovat. Zavařte i ty svoje.

i Zdroj: iStock 7 ověřených receptů, jak zavařit jahody na zimu

Zavařování jahod je skvělý způsob, jak si užít chuť a  zdravotní výhody jahod po celý rok. Jahody mají mnoho zdravotních benefitů a jsou nízkokalorické, díky čemu je vyhledávají lidé, kteří se snaží zhubnout. Jahody jsou také bohaté na vitamíny a minerály, obsahují antioxidanty, podporují trávení a zlepšují kognitivní funkce, což potvrzuje nutriční specialistka Adda Bjarnadottir, MS, RDN.




Existuje několik postupů, jak zavařit jahody. Recepty jsou jednoduché a zvládnou je i začátečníci. Můžete z nich vytvořit džem, marmeládu, kompot, nebo je naložit a následně z nich připravit například osvěžující nápoj. Díky různorodým úpravám snadno využijete jahody tak, jak budete potřebovat a budete je mít stále po ruce.

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

Zdroje: Autorský článek, Healthline

Jaký je váš nejoblíbenější recept z jahod?