Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Konzervované jahody v cukru a bez zavařování

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut

Konzervované jahody v cukru a bez zavařování - postup přípravy

Čerstvou úrodu jahod lze jednoduchým způsobem naložit do cukru, abyste je po celý rok uchovali na pečení, vaření nebo mlsání. Vůbec je tak nebudete muset zavařovat.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Čerstvé jahody (musí být opravdu čerstvě natrhané, nepoužívejte starší) dejte do velkého lavoru a zalijte je studenou vodou, nechte je 5 minut stát. Pak zbavte jahody stopek (velké kusy můžete i rozkrojit) a dejte je do mísy. Prosypávejte je postupně cukrem v poměru 1:1, ale asi desetinu cukru si schovejte na později.

2. KROK

Jahody nechte v cukru 3 hodiny stát, občas je zamíchejte. Dejte pak jahody i se šťávou, kterou pustily, do sklenic, a to téměř až nahoru. Šťávu přilévejte také, ale nechte u hrdla sklenice trochu místa.

3. KROK

Na vrch jahod ve sklenici nasypejte zbytek cukru. Zavíčkujte sklenice napevno čistými víčky, aby dovnitř nepronikal vzduch, a skladujte je v lednici v sekci na zeleninu. Vydrží zde bez zkažení 1 rok.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů