Recepty na jednoduché postní majonézy, které chutnají skvěle - postup přípravy
Dnes se podíváme na dva recepty na postní majonézu. Tyto omáčky se snadno vyrovnají a překonají klasickou majonézu, ale jsou vylepšeny pomocí dalších surovin nebo bylinek.
Majonéza z bílých fazolí
Majonéza z rostlinného mléka
Majonéza z bílých fazolí
Fazole a jejich šťávu dejte do hlubší mísy a důkladně promíchejte. Získat byste měli konzistenci pyré. Následně přidejte sůl, cukr, koření, citronovou šťávu a slunečnicový olej. Všechny ingredience vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost, dokud nezískáte hladkou směs. Přidat můžete i trochu více oleje, pokud bude směs příliš hustá a budete ji potřebovat zjemnit.
Připravit si majonézu z fazolí by vás možná vůbec nenapadlo, ale nemusíte se toho obávat. Bílé fazole mají velmi jemnou a krémovou chuť, což je pro majonézu naprosto ideální. Zároveň bude omáčka velmi bohatá na vitamíny, minerály a proteiny, protože bude obsahovat luštěninu.
Majonéza z rostlinného mléka
Rostlinné mléko a olivový olej nalijte do vysoké mísy na tyčový mixér. Přidejte hořčici, sůl, cukr a mletý bílý pepř. Ponořte mixér a šlehejte na plnou rychlost, dokud nezískáte bělavou směs. Bude to trvat asi 40-50 vteřin. Přidejte citronovou šťávu a míchejte dalších 30 vteřin. Poté je omáčka hotová.
Příprava této majonézy zabere pouhé tři minuty a získáte dokonalou směs, se kterou bude mnoho pokrmů chutnat mnohem lépe. Rostlinné mléko je navíc vhodné i pro jedince s intolerancí na laktózu, takže si budou moci konečně užít majonézu, po které jim nebude špatně. Příprava je navíc velmi jednoduchá, rychlá a levná. Výsledek si zaručeně vychutnáte.